Chili-Limoenkip met snijbonen
maak eerst je eigen chilisaus van
3 rode pepers,
2 teentjes knoflook, 1cm verse gember (fijngehakt)
1el olijfolie,
50ml appelazijn,
1 tl stevia zoetstof,
1 tl vissaus
120-150g kipfilet
200g snijbonen
½ rode ui gesnipperd
1 el kikkoman sojasaus
2 el verse chilisaus
1 el olijfolie
1 el citroensap
peper en zout
verwarm de oven voor op 220C. Vet een ovenschaal in met een halve eetlepel olijfolie. Leg de kipfilet erin en meng met de chilisaus, sojasaus en het limoensap. Breng extra op smaak met wat peper en zout. Zet de kipfilet circa 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Kook of stoom ondertussen de snijbonen beetgaar in circa 8 minuten. Verhit de rest van olijfolie in een pan en bak de ui circa 2-3 minuten. Serveer de snijbonen met de ui en de kip uit de oven.